Syracuse University, The Warehouse

This project for Syracuse University is part of the Chancellor's initiative to help revitalize the city center by creating a dynamic downtown presence for the University. The 140,000-square -foot renovation of a 1920s warehouse building is a temporary home for the School of Architecture, and the permanent downtown location for several School of Visual and Performing Arts programs. The building houses a 125-seat lecture hall, reading room, community and student gallery spaces, cafe, community and arts incubator spaces, administrative offices, library storage, and studio and classroom space. Driven by an extremely aggressive one-year fast-track schedule and a $50/sf budget, the facility has been fully renovated with new mechanical, electrical, plumbing, and fire protection systems, and the installation of new elevators. A significant portion of the existing building skin was removed in order to create transparent, lively interior spaces open to the historic urban center.