Noguchi Garden Pavilion

Inspired by the Grand Shrine of Ise in Japan, the pavilion is a small open-air structure built on a unique piece of residential property. Spread over eleven acres, the site features an art walk, made up of a large, private collection of contemporary sculpture. In this setting, a new garden has been created for a special group of eleven Noguchi sculptures. The garden is adjacent to the main house – a minimal, contemplative space with Japanese maple trees, gravel ground cover and a small pond. The pavilion serves as the key structure uniting these outdoor art spaces, creating a gateway to the garden and housing two of the sculptures. Constructed of select Alaskan yellow cedar and assembled using traditional Japanese joinery techniques, the structure sits atop a cantilevered, ground-concrete slab.